Mildere straf voor brandstichting auto met vrouw erin

Redactie KW

Een Franse dertiger heeft vrijdag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk een mildere straf gekregen bij verzet.

Hij kreeg in februari twee jaar effectief omdat hij een kussen in brand stak in de wagen waar zijn vriendin op dat moment in zat.

De man uit Roubaix behoudt twee jaar cel, maar slechts de helft daarvan blijft effectief. Dat heeft de rechtbank beslist in het verzetvonnis. Toen de man in februari veroordeeld werd, verbleef hij in Marokko.

De openbare aanklager meende dat de man zijn vrouw in het voertuig opgesloten had en daarna brand stichtte. Ze kon zichzelf nog net bevrijden. De beklaagde verkondigde zelf echter een ander verhaal. Volgens hem was de vrouw al weg en stichtte hij brand in de hoop dat ze zou terugkeren. De vrouw zelf verklaarde ook dat ze zich verzoend hebben en er geen sprake meer is van huiselijk geweld.

Uit vrees dat de man zich aan zijn straf zou onttrekken, vroeg het openbaar ministerie zijn onmiddellijke aanhouding. Volgens de verdediging was die eis ongegrond. “Hij heeft zijn echtgenote en acht kinderen om te onderhouden. Bovendien heeft hij ondertussen een legaal statuut in Frankrijk”, meende zijn advocate.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier