Milde straffen voor bende die meer dan 200 kilo koper stal

Redactie KW

In totaal stal de bende maar liefst 238 kilogram koper aan de Kortrijkse spoorwegen. De strafrechter sprak voornamelijk voorwaardelijke straffen uit.

De bende koperdieven moest zich ook verantwoorden voor een poging tot diefstal van 265 kilogram koper in Wommelgem, in Antwerpen. Omdat er onvoldoende bewijzen waren voor die diefstalpoging, werden de Roemenen daarvoor vrijgesproken. De diefstal van 238 kilogram koper in Kortrijk was wel voldoende bewezen. Ook het feit dat de tien beklaagden in groep te werk gingen, werd door de rechtbank als bewezen verklaard.

De Roemenen werden op heterdaad betrapt. Tijdens verhoren ontkenden ze echter dat ze elkaar kenden. Volgens hun verklaringen waren ze allemaal, individueel, de weg kwijt. Ze gaven verstek tijdens het proces.

Het openbaar ministerie had tien maanden effectief gevorderd, voor elk van de beklaagden. Maar de Roemenen kwamen ervan af met straffen van 8 maanden, met uitstel. Met uitzondering van drie beklaagden, voor wie twee maanden celstraf effectief uitgesproken is. Een van de dieven kreeg 10 maanden, maar wel volledig met uitstel.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier