Milde straf voor man die gezin dood in wou jagen met opzettelijke crash

Redactie KW

Een man die in Oostkerke opzettelijk zijn wagen liet crashen heeft twee jaar voorwaardelijke celstraf gekregen.

Zijn vrouw en kind zaten op het moment van de crash in de auto.

Op zondagavond 11 mei vorig jaar reed Joeri S. uit Mol met zijn vrouw en driejarig kind langs de Leopoldsvaart in Oostkerke bij Damme. Het koppel kreeg ruzie en plots trok Joeri S. aan de handrem waardoor zijn wagen begon te slippen en tegen twee bomen tot stilstand kwam. Joeri S., die onder invloed was van alcohol en drugs, vluchtte te voet weg en toen de politie hem kwam inrekenen verzette hij zich.

S. werd aangehouden en zat een tweetal maanden in voorhechtenis op verdenking van poging tot doodslag op zijn gezin. Volgens de rechter staat het vast dat S. in een poging om zich van het leven te beroven aan een snelheid van 140 kilometer per uur zijn wagen bewust liet crashen en zich daarbij niet bekommerde om het leven van zijn vrouw en kind. Toch acht de rechter dat hij meer gebaat is met strenge voorwaarden, zoals een behandeling voor zijn depressie en drankmisbruik, dan een terugkeer naar de gevangenis.

Advocaat Steven Henderickx had op een voorwaardelijke celstraf aangestuurd. De vrouw van S. stelde zich geen burgerlijke partij in de zaak. Tijdens de pleidooien kwam ze haar man zelfs steunen.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier