Middelkerkenaar krijgt tien maanden cel voor schot met alarmpistool

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 48-jarige Middelkerkenaar veroordeeld tot een effectieve celstraf van tien maanden voor verboden wapendracht. Michel B. loste op een drukke zomerdag een schot met zijn alarmpistool. Zijn kompaan werd vrijgesproken.

Het vreemde incident deed zich op zondag 13 augustus voor in de Parijsstraat in Middelkerke. Michel B. wandelde met zijn alarmpistool over straat en viel voorbijgangers lastig. Samen met Philippe B. (52) hield hij volgens een getuige zelfs een wagen tegen. Michel B. schoot met het alarmpistool in de lucht, wat op een drukke zomerdag toch even voor paniek zorgde. Bij hun arrestatie bleek dat beide verdachten dronken waren.

Niet de eerste keer

Michel B. was absoluut niet aan zijn proefstuk toe. Zo gebruikte hij in november 2016 een alarmpistool om de uitbater van een winkel in Oostende te bedreigen. Begin januari 2017 was het ook prijs op de kusttram ter hoogte van Middelkerke. De beklaagde beweerde dat hij het schot per ongeluk loste toen zijn alarmpistool uit zijn broekzak viel. Voor die twee feiten werd de Middelkerkenaar begin september al tot acht maanden effectieve celstraf veroordeeld. Op het proces over de feiten in de Parijsstraat gaf Michel B. toe dat hij het wapen had aangekocht. Naar eigen zeggen wilde hij zich beschermen tegen een Middelkerkse straatbende. De vermoedelijke leider van die bende zit ondertussen in de cel op verdenking van een overval. Philippe B. verklaarde dat hij niets afwist van het alarmpistool en werd vrijgesproken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier