Middelkerkenaar krijgt jaar cel voor steek met glasscherf

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 52-jarige Middelkerkenaar veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke celstraf voor een steek met een glasscherf. Slachtoffer Michel B. (48) deelde zelf rake klappen uit en kreeg daarvoor een jaar effectieve gevangenisstraf.

Op 14 augustus werd Michel B. zwalpend en onder invloed van alcohol aangetroffen in Middelkerke. Tijdens een hevige ruzie bleek hij door zijn drinkebroer Philippe B. in de hals te zijn gestoken. Over de precieze aanleiding lopen de verklaringen van de beklaagden uiteen. Michel B. ging naar eigen zeggen door het lint toen zijn kameraad seksuele avances maakte. “Dat klopt niet, ze hadden wel degelijk een affectieve relatie. Die ruzie ging over de incidenten met verboden wapens“, pleitte Mélanie Sevenant, advocate van Philippe B.

Naast een veroordeling tot 37 maanden voorwaardelijk voor winkeldiefstallen liep Michel B. al meermaals tegen de lamp voor verboden wapendracht. Zo gebruikte hij in november 2016 een alarmpistool om de uitbater van een winkel in Oostende te bedreigen. Enkele maanden later loste hij met een alarmpistool zelfs een schot op de kusttram. Voor die incidenten werd de Middelkerkenaar tot acht maanden effectieve celstraf veroordeeld. Ten slotte viel Michel B. de dag voor de steekpartij voorbijgangers lastig met zijn alarmpistool. Op die drukke zomerdag schoot hij ook nog in de lucht. Dat kwam hem recent op tien maanden effectieve celstraf te staan. Philippe B. werd ook vervolgd voor zijn rol in die feiten, maar werd vrijgesproken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier