Middelkerkenaar blijft in de cel voor moord op partner

Op 17 april werd in het appartement in Middelkerke een reconstructie van de feiten gehouden. © a-DJ
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft vrijdag de aanhouding van een 67-jarige Middelkerkenaar met twee maanden verlengd op verdenking van moord op zijn vriendin. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Emmanuel V. bracht zijn partner met messteken om het leven.

De feiten speelden zich op vrijdag 13 oktober 2017 af op een appartement in de Leopoldlaan in Middelkerke. Een vrouw uit Haaltert werd in haar tweede verblijf met een vijftal messteken om het leven gebracht. De zaak kwam pas aan het licht toen haar vriend zich de volgende dag aangaf bij de politie.

Emmanuel V. werd door de Brugse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord. In zijn eerste verhoor beriep hij zich op zijn zwijgrecht. Uiteindelijk legde de verdachte pas na enkele maanden uitgebreide verklaringen af aan de politie. V. zou door het lint gegaan zijn na een nieuwe discussie met zijn partner. Het sociaal leven van het slachtoffer zou voor jaloezie gezorgd hebben bij de verdachte.

Momenteel zijn de speurders bezig met hun onderzoek naar de persoonlijkheid van de betrokkenen. Daarnaast is het ook nog wachten op de bevindingen van de gerechtspsychiaters. Op 17 april werd in het appartement in Middelkerke wel al een reconstructie van de feiten gehouden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier