Middelkerke en Oostende opgeschrikt door wilde nachtelijke achtervolging

Dit is - bij benadering - de vluchtroute die de mobilhome afgelopen nacht volgde. © Google Maps
Redactie KW

In Middelkerke en Oostende vond er in de nacht van vrijdag op zaterdag een spectaculaire achtervolging plaats.

De politie zat omstreeks middernacht achter een mobilhome aan. De agenten zagen het voertuig zigzaggen over de Zeedijk, deden het stoppen en namen een ademtest af van de chauffeur. De bestuurder, een 53-jarige Belg die gedomicilieerd staat in Spanje, had effectief te veel alcohol gedronken en blies positief.

Omdat de agenten vreesden dat hij zijn boete niet zou betalen, wilden ze overgaan tot onmiddellijke inning. Daar ging D.J. echter niet mee akkoord en hij drukte het gaspedaal van zijn mobilhome in. Daarna vond een wilde achtervolging plaats en tijdens die ravagetocht werden meerdere combi’s geramd en probeerde de bestuurder zelfs een agent omver te rijden.

Bijna agent aangereden bij tweede vluchtpoging

De man vluchtte dus op de Zeedijk richting Oostende. Hij reed soms aan de linkerkant van de baan en negeerde rode lichten aan het kruispunt met de Middenlaan ter hoogte van Raversijde. Hij reed verder op de Zeedijk, maar dreigde ter hoogte van de Troonlaan in Mariakerke ingesloten te raken omdat er enkele combi’s de weg barricadeerden.

De wegpiraat sloeg dan maar de Aartshertogstraat in richting de Nieuwpoortsesteenweg. Op die straat slaagden agenten erin om de man klem te rijden, maar ramde de bestuurder wel een voertuig van de politie. Toen die hem uit de mobilhome wilden halen, duwde de man opnieuw op het gaspedaal en reed hij bijna een agent omver. Volgens de procureur was hij er goed van bewust dat die agent daar liep. De politieman kon maar net opzij springen.

Middelkerke en Oostende opgeschrikt door wilde nachtelijke achtervolging

Vervolgd voor poging tot doodslag

De vlucht en achtervolging ging dan maar verder, over de Nieuwpoortsesteenweg en dan de Torhoutsesteenweg richting de Elisabethlaan. Daar sloeg hij in richting het Kennedyrondpunt en negeerde ook stoplichten aan de Seringenstraat. Iets verder probeerde de politie de mobilhome opnieuw te klemmen, maar de bestuurder ramde de combi’s en men kon niet verhinderen dat hij de autosnelweg opreed.

De wegpolitie van Jabbeke plaatste dan maar spijkermatten over de A10 toen de mobilhome er aankwam. Die reed erover en door de lekke banden diende de mobilhome te stoppen ter hoogte van kilometerpaal 987. De man werd uit de mobilhome gehaald, in de boeien geslagen en gearresteerd. Hij wordt vervolgd voor een resem inbreuken, maar ook voor poging tot doodslag. De man, D.J.(53), wordt vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

(BBO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier