Met deze auto gingen ontvoerders in Ieper met meisje aan de haal

22/01/15 om 15:21 - Bijgewerkt om 15:21

Bron: Kw

Dinsdagavond is een meisje van 17 jaar in een auto met Franse nummerplaat gesleurd. Het voertuig vertrok maar getuigen konden de auto en de nummerplaat fotograferen.

Met deze auto gingen ontvoerders in Ieper met meisje aan de haal

Het gaat om een meisje van 17 jaar, van Roma-afkomst maar met de Servische nationaliteit. Ze was eerder door een Brusselse jeugdrechter geplaatst in Ons Tehuis in Ieper. Toen ze vanavond rond 17 uur, samen met een andere minderjarig jongen die in dezelfde instelling verblijft, langs de Capronstraat wandelde, in de buurt van het station van Ieper, stopte een voertuig in haar nabijheid. Ze werd prompt in het voertuig gesleurd.

Enkele jongens die het zagen gebeuren schreeuwden om hulp maar niemand kwam tussenbeide, hoewel er op dat moment een file van wachtende bestuurders stond. Ze konden nog een foto maken van de nummerplaat, maar moesten zich vervolgens uit de voeten maken, wilden ze niet overhoop gereden worden.

Met deze auto gingen ontvoerders in Ieper met meisje aan de haal


De getuigen zijn intussen verhoord, het voertuig staat internationaal geseind en de Cel Vermiste Personen is ingelicht. Er is een onderzoek gestart, bevestigt ook het Parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper. Dat zegt ook dat alle pistes open blijven, bijvoorbeeld omtrent het feit of de daders en het slachtoffer elkaar misschien kenden, of dat ze een toevallige prooi was.

In het VTM Journaal getuigde een jongen die het allemaal zag gebeuren.

(FJA/JPT)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!