Mensensmokkelaars verleggen hun actiegebied onder andere naar industriezones rond Veurne

Redactie KW

De criminelen maken nu vaker gebruik van industrieterreinen rond het Veurnse. Dat melden de parketten en de federale gerechtelijke politie (FGP) van Leuven, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen donderdag in een gezamenlijke mededeling.

De bendes zetten tegen betaling illegalen op vrachtwagens om het Verenigd Koninkrijk te bereiken. Daarvoor gebruikten ze parkings langs de E40, maar ook zeehavens en andere grote assen zoals de E17 of parkings die meer in het binnenland zijn gelegen, zoals de A2/E314 Rotselaar en Heverlee, E411 Bierges en E313 Ranst. Ook industrieterreinen bleken geliefd, onder meer rond Veurne. Kennelijk verleggen zij hun actieterrein onder druk van de regelmatige acties.

“Belangrijk netwerk opgerold”

Drie parketten, die van Leuven, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen, zetten de gecoördineerde actie op. Bij de actie, die voornamelijk plaatsvond in het Brusselse en waar 200 politiemensen aan deelnamen, werden in de nacht van maandag op dinsdag tien verdachten gearresteerd en 17 illegalen aangetroffen tijdens transporten in Rotselaar en Bierges. Woensdag werd er nog een verdachte opgepakt in Molenbeek. De verdachten zijn mannen van Iraakse, Turkse, Bulgaarse, Albanese, Iranese en Afghaanse afkomst.

“Met deze actie is een belangrijk netwerk van mensensmokkelaars opgerold dat quasi dagelijks probeerde Illegalen op vrachtwagens te zetten naar het Verenigd Koninkrijk”, zegt Sarah Callewaert van het parket van Leuven donderdag in de gezamenlijke mededeling. “Dankzij de goede samenwerking tussen de FGP en de parketten was het mogelijk verschillende onderzoeken naar aan elkaar gelinkte bendes op elkaar af te stemmen en deze bendes op te rollen. Het onderzoek loopt nog voort en het is niet uitgesloten dat er in de toekomst nog aanhoudingen volgen.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier