Mensensmokkelaar rijdt in op politie in Jabbeke

Redactie KW

In de nacht van maandag op dinsdag is in Jabbeke een 27-jarige Irakees opgepakt op verdenking van mensensmokkel.


Bij een gerichte actie tegen mensensmokkel op de snelwegparkings langs de E40 merkte de politie op dat op de parking in Jabbeke meerdere mensen zaten te wachten om gesmokkeld te worden. Kort na 2 uur daagde een smokkelaar op. De 27-jarige Irakees probeerde nog te vluchten, maar reed hierbij in op de politie. De verdachte sprong uit zijn rijdende wagen, waardoor het voertuig in de gracht belandde. Met behulp van een speurhond kon de mensensmokkelaar, die zich in de gracht verscholen had, gearresteerd worden. De onderzoeksrechter beslist dinsdagavond over zijn aanhouding.

Agenten gewond

Door de aanrijding raakte een agent gewond aan het been. Bij de arrestatie zelf brak iemand van de wegpolitie een pink. De West-Vlaamse parkings langs de E40 zijn al langer het geliefkoosde werkterrein van mensensmokkelaars. Illegalen uit vluchtelingenkampen in Noord-Frankijk worden er verstopt op vrachtwagens. Via Calais proberen ze dan het Verenigd Koninkrijk binnen te geraken.

Begin april werd de leider van een Koerdische smokkelbende nog tot 8 jaar cel veroordeeld. De snelwegparking in Westkerke is sinds begin juni afgesloten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier