Mensensmokkelaar ramt politievoertuigen bij actie, maar wordt later toch ingerekend

26/02/16 om 21:11 - Bijgewerkt om 21:11

Eens te meer werden de snelwegparkings in de nacht van donderdag op vrijdag onder bewaking geplaatst, in samenwerking tussen de federale en lokale politiediensten. Een 25-tal politiemensen nam aan de actie deel, een 10-tal politiemensen was ter beschikking om bij arrestaties het verdere onderzoek uit te voeren.

Kort voor middernacht werd een voertuig VW Passat opgemerkt met Britse nummerplaat, waaruit een negental personen stapten. Vervolgens reed de VW Passat opnieuw de E40 autosnelweg op. De Wegpolitie besliste het smokkelvoertuig met drie voertuigen te volgen, teneinde het te kunnen intercepteren. De bestuurder was echter niet van plan om vrijwillig tot stilstand te komen en probeerde weg te rijden toen hij opmerkte dat hij werd achtervolgd. Wanneer de Wegpolitie naast het voertuig kwamen rijden, werden zij doelbewust door de bestuurder geramd, waarbij zij dankzij de stuurkunsten van de verbalisant het voertuig recht konden houden. Wanneer de politievoertuigen poogden om...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!