Mensensmokkelaar die auto stuurloos verder liet rijden, blijft aangehouden

21/10/16 om 20:22 - Bijgewerkt om 20:19

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 30-jarige Irakees met een maand verlengd op verdenking van mensensmokkel.

Mensensmokkelaar die auto stuurloos verder liet rijden, blijft aangehouden

© Getty Images/iStockphoto

Toen de politie hem vorige week in Oostkamp in de gaten kreeg, verstopte A.S. zich tussen de vluchtelingen en liet hij zijn wagen stuurloos rijden.

Woensdagavond 12 oktober rond 22.30 uur kregen twee inspecteurs van de wegpolitie langs de E40 tussen Jabbeke en Loppem een verdachte Volkswagen Sharan in de gaten. Het voertuig was duidelijk zwaar geladen met heel wat passagiers, waarop de politie de wagen besloot te volgen. De bestuurder had de wegpolitie opgemerkt en verliet de snelweg in Oostkamp.

Op een kruispunt kroop de bestuurder warempel naar achter om zich tussen de vluchtelingen te mengen. Het voertuig liet hij dus stuurloos verder rijden. De "spookauto" dwarste de rijbaan, botste tegen de rand van het trottoir en kwam ten slotte in het midden van de weg tot stilstand. De wegpolitie slaagde er nog in om de bestuurder te identificeren. Die ontkent echter dat hij een mensensmokkelaar is. In het voertuig trof de politie tien vluchtelingen uit de Noord-Franse vluchtelingenkampen aan.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!