Mensensmokkelaar die auto stuurloos liet voortrijden, blijft in de cel

18/10/16 om 16:10 - Bijgewerkt om 16:08

De Brugse raadkamer heeft de verschijning van een 30-jarige Irakees op vraag van de verdediging uitgesteld naar vrijdag 21 oktober.

Mensensmokkelaar die auto stuurloos liet voortrijden, blijft in de cel

© Getty Images/iStockphoto

A.S. blijft voorlopig dus in de cel voor mensensmokkel. Toen de politie hem woensdag in Oostkamp in de gaten kreeg, verstopte hij zich tussen de vluchtelingen en liet hij zijn wagen stuurloos voortrijden.

Woensdagavond 12 oktober kregen twee inspecteurs van de wegpolitie op de E40 een verdachte Volkswagen Sharan in de gaten. Het voertuig was duidelijk zwaar geladen met heel wat passagiers, waarop de politie de wagen besliste te volgen. De bestuurder merkte de wegpolitie op en verliet de snelweg in Oostkamp.

Maar op een kruispunt kroop de bestuurder zowaar naar achter om zich tussen de vluchtelingen te mengen. Het voertuig liet hij dus stuurloos voortrijden. De 'spookauto' dwarste de rijbaan, botste tegen de rand van het trottoir en kwam ten slotte in het midden van de weg tot stilstand. De wegpolitie slaagde er nog in om de chauffeur te identificeren. In het voertuig trof de politie tien vluchtelingen aan. Ze waren afkomstig uit de Noord-Franse vluchtelingenkampen en werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!