Meisje uit Blankenberge moest zich prostitueren als ze haar naaktfoto niet online wilde

Redactie KW

Een 29-jarige Pittemnaar met Spaanse roots is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan de helft met uitstel. Angel G.D. dreigde de naaktfoto van zijn ex te verspreiden. Om hem te kunnen betalen moest het toen 17-jarige slachtoffer zich prostitueren.


In januari 2012 leerden de verdachte en het meisje uit Blankenberge elkaar kennen op de chat van jongerenzender TMF. Hun relatie liep enkele maanden later op de klippen. In de daaropvolgende periode hadden ze af en toe contact, maar na een tijdje wilde het slachtoffer dat niet meer. Daarop begon Angel G.D. te dreigen dat hij een naaktfoto van haar overal in Blankenberge zou verspreiden.

Celstraf van vier jaar, helft met uitstel

Het slachtoffer betaalde in eerste instantie 100 euro, maar dat bedrag volstond niet voor haar afperser. Om hem te kunnen blijven betalen, zocht het meisje via de TMF-chat naar betaalde seksdates. De beklaagde stuurde ook zelf nummers van potentiële klanten naar haar door. In totaal betaalde ze haar afperser ongeveer 500 euro. Eind maart 2013 diende ze klacht in tegen een zekere Jonas Janssens (19) uit Tielt. Pas tijdens het onderzoek ontdekte het slachtoffer de ware identiteit van haar ex-vriend.

Angel G.D. werd veroordeeld tot een celstraf van vier jaar, waarvan de helft met uitstel. Hij is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding van 7.500 euro toegewezen, haar moeder krijgt 2.500 euro.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier