Meisje trok naar school met 300 gram speed in haar rugzak

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een dertiger uit Oostende tot vier jaar effectieve celstraf veroordeeld voor het dealen van xtc, speed en cannabis.

Hierbij schakelde Miguel Q. de hulp in van zijn 17-jarige vriendin uit Oudenburg.

Op 15 september vond de politie bij een huiszoeking in de woning van Miguel Q. onder andere 200 xtc-pillen en 21 gram speed. Uit het onderzoek bleek dat zijn stiefzoon B.L. en diens vriendin ook in het handeltje betrokken werden. L.V. knoopte zelfs een relatie aan met de stiefvader van haar vriendje. Het meisje trok eens met 300 gram speed in haar rugzak naar school.

De advocaat van de Oostendenaar vroeg om enige mildheid aan de dag te leggen. Meester Hans Beerlandt merkte bovendien op dat L.V. al langer drugsverslaafd was. De partner van Miguel Q. kreeg voor haar aandeel een celstraf van één jaar. Chantal R. beweerde dat ze niets afwist van de drugshandel van haar partner. De vrouw zou sinds 2009 clean zijn, maar zit momenteel wel nog een gevangenisstraf uit voor eerdere drugsfeiten.

L.V. en haar ouders stelden zich burgerlijke partij tegen Miguel Q. Ze vroegen in totaal een schadevergoeding van 10.000 euro, maar dat werd door de rechtbank teruggebracht tot 1.500 euro Hun advocaat legde uit dat het meisje door de hele zaak een schooljaar verloor. Miguel Q. werd vrijgesproken voor het aanzetten tot ontucht van het meisje.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier