Meesteroplichtster uit Knokke blijft een maand langer in de cel

Sinds 2015 zouden Carine B. (44) en haar dochter Sherlyn D. heel wat mensen opgelicht hebben. © GF
Redactie KW

Meesteroplichtster Carine B. (44) blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer vrijdagmorgen.

Het was haar derde advocaat in amper een maand tijd die haar daar kwam verdedigen. Het dossier – dat ondertussen al vier kaften dik is – wordt elke dag lijviger. Bijna dagelijks komen nieuwe slachtoffers zich bij de politie melden.

Sinds 2015 zouden Carine B. (44) en haar dochter Sherlyn D. heel wat mensen opgelicht hebben. Bij zogezegde zaken in de immobiliënsector drukten ze heel wat voorschotten achterover. Ook via tweedehandssites lichtten ze mensen op. Die betaalden spullen die nooit geleverd werden. Toen de grond hen aan de kust te heet onder de voeten werd, verhuisden ze naar Brasschaat. Maar ook daar maakten ze al snel nieuwe slachtoffers.

In totaal zouden ze minstens een miljoen euro buit gemaakt hebben. In het aanvankelijke dossier zaten 34 gedupeerden. Maar dat zijn er ondertussen een pak meer geworden. “Mijn cliënte heeft het mentaal behoorlijk lastig”, zegt haar advocaat. “Iedereen die ooit zaken met hen deed, denkt nu dat hij of zij zich burgerlijke partij moet stellen. Ze worden overal bestempeld als ‘die oplichtster’ en vreest dat ze nooit meer van die perceptie af zal geraken.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier