Meester-oplichter uit Beernem niet meer geïnterneerd voor nieuw proces

Redactie KW

Meester-oplichter Paul W. (48) uit Beernem is vandaag dinsdag als een vrij man voor de Brugse correctionele rechtbank verschenen.

De man uit de omgeving van Antwerpen was geïnterneerd, maar werd recent genezen verklaard. Hij staat nu samen met een kompaan terecht voor oplichtingen gepleegd in 2009.

Paul W. woonde in die periode in Beernem en lichtte enkele zogenaamde vrienden op een heel sluwe manier op. In eerste instantie probeerde hij hun vertrouwen te winnen door af en toe klusjes op te knappen. Na een tijdje vroeg hij telkens om hun auto te lenen. Die auto verkocht hij gewoon door. In totaal maakte hij op die manier vijftien slachtoffers.

De beklaagde liep al eerder tegen de lamp voor gelijkaardige feiten. Toen werd beslist dat hij ontoerekeningsvatbaar was. “Die man was al geïnterneerd in 1990 en is dus bijna 25 jaar onafgebroken geïnterneerd geweest”, pleitte zijn advocaat Mathieu Langerock.

Genezen verklaard door psychiatrisch rapport

Een nieuw psychiatrisch rapport heeft echter uitgewezen dat Paul W. genezen is. Hij werd op 24 februari vrijgelaten uit de gevangenis. “Mijn cliënt was wel nog ontoerekeningsvatbaar op het moment van de feiten, dus moet hij worden vrijgesproken”, aldus meester Langerock. De oplichter bekende de meeste feiten en drukte ook zijn spijt uit tegenover de slachtoffers.

De rechter velt een vonnis op 29 april. Het parket vroeg opnieuw de internering van de beklaagde.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier