Meervoudige fietsendief op heterdaad betrapt dankzij camerabeelden

Redactie KW

Toen de politie van Kortrijk op de binnenkomende camerabeelden merkte hoe een man zich verdacht gedroeg in de fietsenstalling aan de achterkant van het station, werd er meteen tot actie overgegaan.

Maandagmiddag werd vanuit de dispatching van de PZ Vlas een patrouille gevraagd om een kijkje te gaan nemen aan de achterkant van het station langs de Tacklaan in Kortrijk. Via de binnenkomende camerabeelden in de dispatching werd namelijk een verdacht persoon opgemerkt ter hoogte van de fietsenstallingen. De man toonde opvallend veel interesse in de fietsenstalling en hield ook de nabije omgeving goed in het oog.

De patrouille was snel ter plaatste, hield de verdachte staande en ging over tot controle. Het bleek te gaan om een man van Georgische nationaliteit. Hij werd opgepakt en meegenomen naar het commissariaat. Daar werd het eerste onderzoek gestart en daaruit blijkt dat de man gelinkt kan worden aan acht eerdere fietsdiefstallen aan de voorkant van het station (Doornikselaan) in Kortrijk.

In het verder onderzoek zal ook hier gebruikt gemaakt worden van opgenomen camerabeelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier