Meervoudige bromfietsdief opgepakt in Kortrijk

De verdachte nam telkens de trein vanuit Moeskroen om met een gestolen bromfiets terug te keren. © GF
Redactie KW

De politiezone Vlas kon maandag een minderjarige jongen oppakken die verdacht wordt van meerdere bromfietsdiefstallen in de regio Kortrijk.

Door het opstarten van een grondig onderzoek naar aanleiding van een recente reeks bromfietsdiefstallen, kon de politiezone Vlas een verdachte in beeld brengen. Intern werd elke medewerker op de hoogte gebracht van de beschrijving met foto van de gezochte bromfietsdief.

De verdachte was maandag opnieuw op dievenpad en stal drie bromfietsen, een in de Minister Tacklaan in Kortrijk, een in de Minister Vanden Peereboomloon in Kortrijk en een in de Kardinaalstraat in Marke. Tussendoor pikte hij nog een fles wodka uit een warenhuis in Kortrijk mee. In de lokale monitoringroom van de PZ Vlas was de diefstal van de bromfiets in de Minister Tacklaan duidelijk te zien op de camerabeelden. Het beeld van de dader werd naast de foto van de gezochte verdachte gelegd, met een treffende gelijkenis als resultaat.

Diezelfde dag nog kon de verdachte opgepakt worden bij hem thuis in Moeskroen. Hij bekende meerdere recente bromfietsdiefstallen in het Kortrijkse. Daarbij nam hij telkens de trein vanuit Moeskroen om met een gestolen bromfiets terug te keren.

De betrokken minderjarige zit momenteel in een gesloten jeugdinstelling en moet voor de jeugdrechter verschijnen. Niettegenstaande zijn jonge leeftijd heeft de jongen nog tal van andere criminele feiten op zijn kerfstok.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier