Meer dan 59.000 euro kosten na diefstal 56 wielen bij Ghistelinck Waregem

Dieven hebben 56 vrachtwagenwielen gestolen bij Ghistelinck Waregem. © Facebook Group Ghistelinck
Redactie KW

Vorig weekend is er een diefstal gepleegd van maar liefst 56 vrachtwagenwielen bij Ghistelinck Waregem. “De schade loopt al zeker op tot 59.000 euro”, aldus Vincent Yserbyt, de CEO van het bedrijf. “We kregen al veel tips binnen.”

Het was maandagochtend even schrikken bij Ghistelinck Waregem, toen bleek dat maar liefst 56 vrachtwagenwielen gestolen bleken.

Politie en gerecht zijn volop bezig om deze opmerkelijke diefstal uit te klaren. “De dieven moeten heel georganiseerd te werk gegaan zijn”, dixit Vincent Yserbyt, CEO van Ghistelinck Waregem. “Eén wiel weegt gemiddeld 100 kilogram en er zaten dubbele wielen bij. De schade is groot. Ondertussen is die al geraamd op 59.000 euro. Dit zijn enkel de kosten van de banden en de velgen. De chassisschade is nog niet meegerekend. Gelukkig zijn we voor dit alles verzekerd.”

De gedupeerden werden intussen gecontacteerd door het bedrijf. “We hebben alle betrokken klanten verwittigd”, klinkt het. “We hebben hen gerustgesteld en beloofd dat we alles perfect zullen leveren. We hebben intussen nieuwe wielen besteld. We proberen er zo snel mogelijk verder werk van te maken, maar we moeten eerst de toestemming krijgen van politie en gerecht om de vrachtwagens te kunnen herstellen. Voorlopig mogen we die niet aanraken.”

De dieven gingen heel inventief te werk: ze groeven een groot gat onder de omheining, om zo de wielen mee te kunnen nemen. “De dieven konden de draad niet doorknippen, want we hebben er elektriciteit op geplaatst”, aldus Vincent Yserbyt.

De dieven groeven zich een weg naar buiten onder de omheining.
De dieven groeven zich een weg naar buiten onder de omheining.© Facebook Group Ghistelinck

Het bedrijf hoopt dat de diefstal zo snel mogelijk opgelost geraakt en deed daarvoor ook een oproep op social media. Op Facebook werd het bericht al bijna 2.000 keer gedeeld. “Het doet me wat als je ziet hoeveel mensen dit delen. We kregen daardoor al veel tips binnen. Alles kan helpen om dit zo snel mogelijk uit te klaren”, besluit de CEO. (CTK)

Heb je een verdachte wagen gezien die op de F. Rooseveltlaan reed tussen Ghistelinck en de bandencentrale Vandekerckhove? Neem dan contact op met Group Gistelinck op het nummer 056 62 08 10.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier