Meer dan 20 wagens in één straat in Assebroek bekrast voor onbekende vandalen

Redactie KW

De feiten dateren van dinsdagavond, vermoedelijk tussen 22 uur en middernacht.

“Is ‘t bij jou ook van dat?” Het moet de meest gestelde vraag zijn de afgelopen dagen in de August Derrestraat in Assebroek bij Brugge. Iemand bekraste daar namelijk tussen de twintig en dertig geparkeerde wagens. Bij de ene wagen zijn de krassen al wat dieper en langer dan bij de andere. “Maar wie haalt hier in godsnaam zijn plezier uit”, vragen de buurtbewoners zich gezamenlijk af.

De feiten dateren van dinsdagavond – vermoedelijk tussen 22 uur en middernacht – maar kwamen pas woensdag in de loop van de dag uit. Een bewoner merkte de krassen in zijn wagen op en zag al snel dat hij niet de enige was. Het nieuws ging snel rond in de straat. Toen iedereen zijn wagen gecontroleerd had, bleek dat de vandaal wel heel wat wagens bekrast had. De politie werd opgetrommeld en probeerde alle slachtoffers te bereiken.

“Een onverlaat bekraste inderdaad heel wat wagens in die straat”, zegt de woordvoerder van de Brugse politie. “Het is niet helemaal duidelijk met welk voorwerp hij dat precies heeft gedaan. Wij zijn uiteraard een onderzoek gestart en proberen om zijn identiteit te achterhalen. Het gaat hier om zeer ergerlijke feiten.”

En daar zijn ze het in de August Derrestraat allemaal mee eens. “Het is verschrikkelijk”, zegt Cindy Carpels (39). Haar Peugeot 807 heeft een grote kras in het zijportier. “Ik begrijp niet waarom iemand dat zou willen doen. Daar kun je toch onmogelijk plezier uithalen? Maar al die mensen zitten er nu wel mee. Ik ga het niet laten herstellen, want dat is toch een dure aangelegenheid.”

In totaal maakte de vandaal voor meerdere duizenden euro’s schade in de straat. Ook Christophe Rammelaere (35) was slachtoffer. Al zijn de krassen in zijn Seat Toledo iets moeilijker te zien. “Ik heb vooral schrik dat hij nog eens terug zal keren“, zegt hij. “Iemand die in zo’n straat zonder problemen zoveel auto’s bekrast, heeft volgens mij echt wel lef. Want de kans dat iemand hem bezig zag, was wel groot. Dus ik hoop dat hij nu toch een beetje afgeschrikt is.”

In de straat zelf heeft niemand iets gezien of gehoord van de feiten. “Op zich kun je zoiets ook heel onopvallend doen”, klinkt het bij een ander slachtoffer. “Een auto die passeert zal daar waarschijnlijk nooit op letten. En veel lawaai maakt zoiets uiteraard ook niet.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier