Mededader steekpartij Mikey Peeters vrijgelaten onder voorwaarden

Redactie KW

Leuvenaar Steven V.G. (22) moet zich residentieel laten opnemen om zijn verslaving aan medicatie te behandelen.

Vrijdag 30 mei 2014 rond 05.00 uur kreeg Mikey Peeters (19) het aan de stok met twee andere jonge mannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. Een dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie. Zijn kompaan Suleyman B., die de fatale steken zou hebben toegebracht, is nog steeds voortvluchtig.

Na ruim vier maanden voorhechtenis besliste de Gentse KI dat V.G. de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten. De Leuvenaar hield zich op vrijdag 24 oktober echter niet aan de opgelegde avondklok. Hij ging om 04.30 uur sigaretten kopen, en belandde hierdoor terug in de cel.

Sinds de feiten kampt de verdachte met psychische problemen en raakte hij in de gevangenis verslaafd aan anti-depressiva. Daarom deden zijn advocaten Mieke Byttebier en Jean-Marie De Meester er alles aan om te zorgen dat hun cliënt in een ziekenhuis kon opgenomen worden. De onderzoeksrechter heeft hiervoor nu het licht op groen gezet.

V.G. blijft wel nog steeds verdacht van mededaderschap aan moord. Op termijn mikt de verdediging op een herkwalificatie en een verwijzing naar de correctionele rechtbank.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier