Mededader dodelijke steekpartij op Mikey Peeters opnieuw in de cel

© Benny Proot
Redactie KW

De twintiger uit Leuven was onder invloed van alcohol betrokken bij een verkeersongeval en schond daarmee zijn voorwaarden.

V.G. wordt verdacht van een rol als mededader bij een dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge.

Vrijdag 30 mei 2014 rond 5 uur ‘s morgens kreeg Mikey Peeters (19) het aan de stok met twee andere jonge mannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. Een dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie. Zijn kompaan Suleyman B., die de fatale steken zou hebben toegebracht, is nog steeds voortvluchtig.

Na ruim vier maanden voorhechtenis besliste de Gentse KI dat V.G. een eerste keer de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten. De Leuvenaar hield zich op vrijdag 24 oktober echter niet aan de opgelegde avondklok. Hij ging om 4.30 uur sigaretten kopen, en belandde hierdoor terug in de cel. Eind februari werd hij door de onderzoeksrechter terug vrijgelaten om zich te laten behandelen voor psychische problemen.

Recent kwam aan het licht dat Steven V.G. eind september in het Leuvense opnieuw zijn voorwaarden schond. Onder invloed van alcohol belandde hij met zijn wagen tegen een paaltje. Vrijdag besliste de onderzoeksrechter dat hij terug naar de cel moest.

De verdachte wil zich voor zijn alcoholprobleem ambulant laten behandelen in Oostende. In dat geval zullen zijn voorwaarden wel aangepast moeten worden. Bij zijn vorige vrijlatingen mocht V.G. immers niet naar Brugge of Oostende gaan. Zijn verschijning voor de raadkamer werd dinsdag uitgesteld op vraag van zijn raadsman meester Jean-Marie De Meester. Op 27 november spreekt de raadkamer zich uit over de verdere aanhouding van de Leuvenaar.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier