Mededader dodelijke steekpartij leverde rijbewijs niet tijdig in

Steven V.G. kreeg een voorwaardelijke geldboete van 1.200 euro voor het te laat inleveren van zijn rijbewijs. © Archief
Redactie KW

De mededader van de dodelijke steekpartij op Bruggeling Mikey Peeters werd gisteren veroordeeld in de Brugse politierechtbank. Hij bracht zijn rijbewijs niet tijdig binnen bij een rijverbod.

De jongeman zat op dat moment in de cel voor zijn betrokkenheid in de vechtpartij waarbij Mikey Peeters om het leven kwam na een steekpartij op de Brugse Markt. De dader die de messteken toebracht is nog steeds op de vlucht. Steven V.G. (23) kreeg woensdag een voorwaardelijke geldboete van 1.200 euro voor het te laat inleveren van zijn rijbewijs. Zijn rijverbod ging in maart vorig jaar in, maar toch kwam zijn rijbewijs maar in april toe op de griffie van de politierechtbank.

Niet moeilijk, want hij zat toen al in de gevangenis. Hoe kon hij anders zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg zijn rijbewijs niet meer naar zijn cel”, pleitte zijn advocaat. De verdediging vroeg gisteren de vrijspraak, maar zover kwam het niet. De Brugse politierechter vond dat V.G. ondanks alles meer moeite had kunnen doen en te passief handelde. Hij gaf de jongeman een voorwaardelijke geldboete. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier