Mathieu richt zich tot dief: “Breng laptop met mijn eindwerk en met foto’s van overleden vader terug”

Redactie KW

Mathieu Clarysse uit Kortrijk verloor het kostbaar bezit maandag tijdens een treinrit tussen Kortrijk en Oostende.

Zoals gewoonlijk reisde Mathieu maandagmorgen met de trein van Kortrijk, zijn woonplaats, naar Oostende en zo naar Koksijde. Daar volgt hij les in het zesde beroepsjaar aan de gerenommeerde Hotelschool Ter Duinen. Pas in Koksijde besefte hij dat hij zijn zwarte rugzak van Eastpak op de trein vergeten was. De stationschef in Oostende liet hem na navraag weten dat zijn rugzak daar door een jongeman was afgegeven. Helaas hadden ze zijn naam niet gevraagd én was zijn laptop eruit verdwenen.

Op die laptop stonden heel wat foto’s van zijn overleden vader. “Ronduit verschrikkelijk vind ik het dat ik die foto’s van mijn pa kwijt ben”, aldus Mathieu. “Het waren foto’s van de laatste jaren van zijn leven. Mijn vader is op 15 november 2013 gestorven. Ik heb het daar zeer moeilijk mee. En dan is er nog mijn eindwerk voor de Hotelschool. Dat is dus ook weg. Een deel ervan moest ik deze week indienen, het andere volgende week. Sommige passages ervan zijn terug te vinden via het schoolsysteem maar het meeste ben ik kwijt. Zoals de grote lijst met wijnen, voor het vak drankenkennis.”

Komt dief tot inkeer?

Mathieu hoopt dat de dief te weten komt hoe belangrijk de laptop voor hem is en tot inkeer komt. “Hij mag het toestel anoniem in de school binnen brengen of de school bellen waar het te vinden is. Hij kan mij ook bereiken via Facebook (Mathieu Clarysse) of via mathieu.clarysse@gmail.com”, aldus nog Mathieu.

(MMA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier