Marnick V. wurgde Kimberley met één hand: “Was niet de bedoeling haar te doden”

Redactie KW

Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk is het proces ingeleid tegen de 31-jarige man uit Zuienkerke die in juli 2016 zijn 27-jarige partner Kimberley Vermeersch wurgde. Voor de rechter verklaarde Marnick V. dat het niet de bedoeling was om haar te doden.

De feiten dateren van 23 juli 2016. Het koppel kreeg toen ruzie over een uitgesteld bezoek aan pretpark Bellewaerde. In de badkamer op de bovenverdieping van hun huis in de Plaatsmolenstraat in Oekene wurgde Marnick zijn partner Kimberley Vermeersch met zijn linkerhand. Ondertussen zaten hun vier kinderen beneden in de zetel. Het slachtoffer was zes weken daarvoor bevallen van een dochtertje. Na de feiten reed Marnick V. met drie kinderen naar het politiekantoor, het baby’tje liet hij achter. Aan de agenten zei hij dat ze best eens een kijkje kwamen nemen in zijn woning. De hulpdiensten troffen het slachtoffer bewusteloos, maar nog in leven aan. Kimberley Vermeersch werd nog geëvacueerd uit de woning en naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen.

Het proces over de partnermoord is dinsdag gestart in Kortrijk. Voor de rechter verklaarde Marnick V. dat het niet zijn bedoeling was om haar te doden. “Ik heb haar hals vastgenomen met mijn linkerhand. Mijn rechterhand heb ik niet gebruikt. We zijn samen op de grond gevallen, tot Kimberley niet meer bewoog”, verklaarde hij. Op 6 december zal de zaak integraal gepleit worden. Tegen dan moet het ook duidelijk zijn of er nog getuigen aan bod zullen komen, want de burgerlijke partijen vragen om de moeder van Kimberley en enkele vriendinnen aan het woord te laten tijdens het proces.

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier