Mannen probeerden meisje (15) te ontvoeren in Jabbeke

Redactie KW

In de Constant Permekelaan in Jabbeke hebben twee mannen geprobeerd om een meisje van 15 in een bestelwagen te sleuren. De ontvoeringspoging mislukte.

Vlakbij het kantoor van de lokale politie Jabbeke, gebeurde op vrijdagavond 18 september een ontvoeringspoging. Een meisje, dat om 18.20 uur van de bus was gestapt ter hoogte van horecazaak Carpe Diem, werd aangesproken door twee mannen. Die probeerden haar in een bestelwagen te sleuren aan het kruispunt van de Permekelaan en de Dwarsstraat. Ze kon zich lostrekken en belde in paniek een familielid. Samen trokken ze naar de politie.

Het nieuws raakte bekend toen de directrice van basisschool De Klimtoren besloot de ouders in te lichten via mail. “Blijkbaar werd er al druk over gepraat in Jabbeke. Toen ik voor de vijfde keer een vraag kreeg van ouders, heb ik zelf het initiatief genomen om naar de politie te bellen om informatie in te winnen”, zegt directrice Rebekka Buyse.

De politie liet weten dat het onderzoek nog volop bezig is. Een buurtonderzoek leverde niets op. “De kinderen worden bij ons op school ofwel afgehaald of gaan mee met de rij”, geeft Rebekka Buyse nog mee. “Sommige kinderen moeten nog een stukje zonder begeleiding verder. Maar de meeste kinderen doen dit niet alleen. Wat op zich al geruststellend is. Ik wil absoluut geen paniek zaaien. Maar alert zijn kan nooit kwaad.”

Ondertussen zijn de robotfoto’s van de daders klaar. De lokale politie Kouter zal ze eerstdaags verspreiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier