Man voor rechter voor heling na aankoop aanhangwagen en duur gereedschap aan spotprijs

13/06/16 om 18:02 - Bijgewerkt om 18:02

De rechter vond het vreemd dat de man zich geen vragen stelde bij de wel heel lage aankoopprijs.

Man voor rechter voor heling na aankoop aanhangwagen en duur gereedschap aan spotprijs

© Getty Images/iStockphoto

Bert V. (36) uit Roeselare stond voor de rechter omdat hij gestolen goederen zou hebben aangekocht: heling dus. De moet ontmoette een man in een café in Staden die hem voorstelde allerlei mooi werkmateriaal aan te kopen. Daarbij onder meer een boorhamer, steenboren, een beitel en breekhamer van Hilti, een laspost, een boormachine én ook een aanhangwagen, en dat alles voor de spotprijs van 200 euro.

De beklaagde wist dat de verkoper dringend geld nodig had voor drugs en dacht naar eigen zeggen een zaakje te kunnen doen. "Dat het over gestolen goederen ging wist ik niet" aldus de beklaagde. De rechter was een beetje verbaasd over het feit dat de beklaagde zich helemaal geen vragen stelde over de wel zeer lage prijs van de verkoop. Het openbaar ministerie vordert een effectieve celstraf en dito boete. De verdediging gaat voor de vrijspraak en als de rechter toch een en ander bewezen acht, voor een werkstraf. Vonnis op 12 september.

(HV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!