Man voor rechtbank na brandstichting aan tankstation

Redactie KW

Een man van 49 moest zich maandag op de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor opzettelijke brandstichting. Hij stak in november vorig jaar onder meer vuilnisbakken aan een tankstation in brand.

In de nacht van 4 op 5 november 2014 werd Roeselare opgeschrikt door een dubbele brandstichting. Eerst werd papier in brand gestoken tegen de onderzijde van de toegangsdeuren van een Delhaizewinkel. Toen die poging mislukte, stak de dader benzine in brand aan het naastliggende Q8-tankstation, onder meer in enkele vuilnisbakken vlakbij de brandstofpompen. Op de bewakingsbeelden was te zien hoe de man daarbij rustig een sigaret rookte.

“De man verkeert niet in staat van krankzinnigheid, dat stelde een deskundige vast. Net daarom is er nood aan een duidelijk signaal. De brand aan het tankstation had op een grote ramp kunnen uitdraaien”, stelde de openbaar aanklager. Hij vordert een celstraf van 40 maanden, waarvan 2 jaar met probatie-uitstel.

Volgens de verdediging was de beklaagde boos, omdat hij eerder uit het warenhuis was gezet. Maar de man beseft dat het om ernstige feiten gaat en hij zou aan zijn problematiek werken. Vonnis op 27 oktober.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier