Man vertrekt op reis en laat zijn hondje in erbarmelijke omstandigheden sterven

Redactie KW

Een inwoner uit Zwevegem-Knokke vertrok een maand op vakantie en liet zijn dieren aan hun lot over. De hond overleed maar de vogels konden gelukkig gered worden.


Veerle Debaillie van het dierenasiel De Leiestreek doet ons het verhaal. “Zaterdag kregen we een oproep binnen dat er in Zwevegem-Knokke een hond werd achtergelaten nadat de eigenaar op vakantie was vertrokken. De betrokkene was al op reis sinds 4 november.”

De mensen van het dierenasiel gingen ter plaatse en kregen van omwonenden een foto te zien waarop duidelijk was dat de hond al overleden was. “Na aandringen bij alle betrokken instanties op de hoogdringendheid van de zaak, werd een visitatiebevel door de politie en de federale overheidsdienst dierenwelzijn, aangevraagd bij de rechtbank en verkregen.”

Vogels nog kunnen redden

Toen men de woning kon betreden, kwam alle hulp voor de York te laat. “De geur was er niet te harden. Het hondje was al in staat van ontbinding. De aanwezige vogels leefden wel nog, maar werden onmiddellijk naar het asiel overgebracht waar ze de nodige verzorging kregen.”, aldus Veerle.

Omdat hier duidelijk sprake is van zware dierenverwaarlozing, werd PV opgesteld door de politie en de FOD Dierenwelzijn. De eigenaar verblijft momenteel nog tot 4 december in Thailand en is niet bereikbaar.

(GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier