Man veroordeeld voor het bespieden van… zijn moeder

Redactie KW

De man zou de vrouw samen met zijn zoon ook voedsel en medicijnen ontzegd hebben en haar hebben geslagen.

Marc T. (61) uit Hooglede zat samen met zijn zoon Laurens (36) uit Staden op het beklaagdenbankje wegens het feit dat zijn moeder voedsel werd ontzegd, dat ze niet de nodige medicijnen kreeg en ook dat ze zou zijn geslagen. Daarnaast is er ook het feit dat er een camera werd geïnstalleerd in de ruimte waar het slachtoffer (90) verblijft en waar ze gevangen zou zijn gehouden.

De feiten zouden zich hebben afgespeeld in de periode van september tot december 2013. Meester Christine Mussche die vader en zoon verdedigde zei meteen dat haar cliënten niet op het beklaagdenbankje hadden mogen zitten. “Het is een gevolg van een regelrechte familievete waarbij slechts één clan werd gehoord”, sprak ze. “De andere kant helemaal niet.”

Moeder is verward en het gebeurt wel meer dat dergelijke mensen niet meer weten dat er precies gebeurt

Een zwaar aangeslagen Marc zelf ontkende de feiten en zei dat zijn moeder wel iedere dag een warm middagmaal kreeg en dat zij wel de nodige medicijnen kreeg. “Maar moeder is verward en het gebeurt wel meer dat dergelijke mensen niet meer weten dat er precies gebeurde of niet gebeurde”.

Dat de moeder zou geslagen zijn, werd meteen ook ontkend. In zijn verslag heeft de dokter het in het dossier over een kleine wonde. Moeder zelf zei altijd dat ze gevallen was, tot op een dag dat ze (onder druk?) verklaarde dat haar zoon haar had geslagen.

Dat er door de kleinzoon van de moeder camera’s werden geplaatst werd meteen toegegeven, maar dat was om hun verwarde moeder te bewaken en zeker niet om haar te bespieden. De kleinzoon, die ook terecht stond, woonde naast zijn grootmoeder en hing camera’s op in haar huis. Dat is verboden door de wet op de privacy.

Voor het gevangen houden en het niet verstrekken van voeding werd Marc T. vrijgesproken. Hij kreeg voor slagen en verwondingen wel zes maanden cel en een boete van 300 euro, alle twee effectief.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier