Man uit Zonnebeke verkrachtte zijn tweelingdochters van toen die 11 jaar waren

Redactie KW

Op de rechtbank van Ieper heeft het openbaar ministerie tien jaar cel gevorderd tegen een 50-jarige man uit Zonnebeke die wordt verdacht van het verkrachten van zijn minderjarige tweelingdochters.

Ook dwong hij een van de meisjes zich te prostitueren. De man bekent de feiten.

De vijftiger moet zich verantwoorden voor het verkrachten van zijn minderjarige tweelingdochters. De feiten gebeurden over een lange periode en begon toen de meisjes elf jaar waren. Het misbruik zou hebben geduurd tot vorig jaar. De beklaagde zette ook één van zijn minderjarige dochters aan tot prostitutie. Hij zit al sinds april 2014 in de cel.

In 2007 werd hij door het hof van beroep al veroordeeld tot een celstraf, eveneens voor zedenfeiten. In de zaak staan nog twee mensen terecht. Een daarvan is de vrouw waar de hoofdverdachte mee samenwoonde. Zij zou zich eveneens schuldig hebben gemaakt aan het aanzetten tot prostitutie. Daarnaast werd nog een 40-jarige man uit Middelkerke mee gedagvaard. Die zou ook één van de meisjes hebben verkracht, maar dat ontkent hij. De zaak staat nu in voortzetting op 23 juni.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier