Man uit Zedelgem krijgt werkstraf en boete voor het kweken van cannabis

Redactie KW

Een 63-jarige man uit Zedelgem kreeg maandagmorgen een werkstraf van 120 uur en een boete van 6.000 euro voor het kweken van cannabis bij hem thuis.

Het was zijn zoon die hem bij de politie ging aangeven. De man besloot kort voor zijn zestigste verjaardag om cannabis te kweken in zijn huurwoning in de Jasmijnlaan in Zedelgem. Hij kocht de installatie van een zieke vriend en kweekte plantjes in zijn keuken en tuin. Daarvan maakte hij cannabisolie om zijn rugpijn te behandelen.

Maar al snel besloot hij om de restjes te verkopen. Zijn zoon was daar niet mee opgezet en stapte – radeloos, omdat zijn vader niet wou luisteren – naar de politie. De politie vond een 50-tal planten en zo’n 300 gram geoogste weed aan. I.V. verklaarde dat hij het spul zelf nooit rookte. Hij maakte er olie van en nam daarvan dagelijks een druppel tegen zijn rugpijn. De rechter oordeelde dat de man geen gevangenisstraf krijgt, maar beter gebaat is met een werkstraf van 120 uur en een boete van 6.000 euro waarvan negen tienden met uitstel.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier