Man uit Wielsbeke riskeert 18 maanden cel voor 287 gram cocaïne

Redactie KW

Een 25-jarige man uit Wielsbeke riskeert 18 maanden cel. Hij moest zich maandag op de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden omdat hij in het bezit was van 287 gram cocaïne, een zak met wapens en namaakhorloges en 26.770 euro.

Op 10 februari rook de vader van de man zijn vriendin onraad door de flamboyante levensstijl van T.V.. Hij vond op de kamer van zijn dochter zakjes met witte substanties, wat cocaïne bleek te zijn. Maar hij vond ook een zak met wapens zoals messen en knuppels, namaakhorloges en een berg geld. Bij aankomst na een vakantie werden hij en zijn vriendin meteen ingerekend. Hij verklaarde dat zijn vriendin er niets mee te maken had, maar ze verbleef toch enkele maanden in gevangenis. Zij stond niet terecht.

Het openbaar ministerie oordeelt dat hij drugs verhandelde op basis van het gebruik van wegwerptelefoons, de grote hoeveelheid cocaïne en de berg geld. Het OM vorderde 18 maanden cel en de verbeurdverklaring van het geld.

De verdediging meent dat de verkoop nooit bewezen is en dat het geld afkomstig is van een erfenis en het verkopen van goederen. Ze vraagt dan ook dat de straf beperkt wordt tot de voorhechtenis van zes maanden. Het vonnis volgt op 5 september.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier