Man uit Wielsbeke krijgt 30 maanden voorwaardelijk voor hele reeks fietsdiefstallen

Redactie KW

Een 29-jarige man uit Wielsbeke is donderdag door de Brugse strafrechter tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 30 maanden veroordeeld voor tien fietsdiefstallen. De zaak kwam aan het licht toen een slachtoffer zag dat haar gestolen fiets via Kapaza te koop werd aangeboden. D.W. zal zich aan een reeks voorwaarden moeten houden.

De feiten speelden zich af van februari tot augustus 2016. In die periode sloeg D.W. onder andere toe in Brugge, Torhout, Oostende, Gent, Lichtervelde en Eeklo. Het ging meestal om dure fietsen die in de buurt van een station gestald stonden.

Bij een van de diefstallen was ook een 28-jarige vrouw uit De Panne betrokken. Zij werd voor haar aandeel in de zaak tot vier maanden cel met uitstel veroordeeld.

Het account van de verkoper van een gestolen elektrische fiets op zoekertjeswebsite Kapaza leidde de speurders naar de verdachte. De jongeman bekende dat hij in totaal 40 tot zelfs 50 fietsdiefstallen had gepleegd. Na enkele dagen voorhechtenis werd hij vrijgelaten.

De verdediging had aangedrongen op een werkstraf. De advocaat van D.W. verwees onder andere naar zijn erg moeilijke jeugd, die hij voor een deel in instellingen doorbracht. Beide beklaagden werden ook nog niet eerder veroordeeld door de correctionele rechtbank.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier