Man uit Wervik vrijgesproken van verkoop namaakproducten

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 48-jarige man, die vervolgd werd voor de verkoop van namaakproducten, is maandag door de Ieperse strafrechter vrijgesproken. De man ontkende de producten ooit te hebben gezien. Hij handelde enkel als trader.

Het Zwitserse agrochemisch bedrijf Syngenta vroeg meer dan 3 miljoen euro schadevergoeding van de veertiger. Hij zou producten van het Zwitserse bedrijf hebben nagemaakt en verkocht. In Frankrijk werden tienduizenden liters van de producten Callisto, Milagro en Cosmic gevonden. Een onderzoek naar de herkomst van de producten leidde naar de Wervikaan.

Volgens Syngenta werden er niet alleen valse producten verkocht, maar werden die ook nog eens aan veel te hoge prijzen verhandeld. Het bedrijf begrootte de economische schade op 3.102.383 euro. De veertiger zelf ontkende de aantijging. Hij werkte als trader. Hij kocht producten in en verkocht ze weer. Hij ontkende de producten ooit zelfs maar gezien te hebben en was dus niet op de hoogte dat het om namaak ging. De man en de naamloze vennootschap waarvoor hij werkte, zijn vrijgesproken. Er werd in aanloop naar de rechtszaak geen onderzoek ingesteld naar de leverancier van de producten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier