Man uit Wervik verkrachtte stiefdochtertjes van amper 3 en 4 jaar oud

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Ieper heeft donderdag een 44-jarige man uit Wervik veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar, waarvan de helft effectief.

E.K. en zijn zoon D.K. stonden terecht omdat ze ervan verdacht waren hun respectievelijke stiefdochters en stiefzussen te hebben verkracht. Zoon D.K. werd wel vrijgesproken.

De vader zou zich meermaals schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik van minderjarigen over een periode van tien jaar, met aanvang in 2004. In het geval van E.K. ging het om zijn stiefdochter. Hij zou ook zijn toenmalige partner meermaals klappen hebben verkocht en haar mondeling bedreigd hebben toen die geen seks met hem wilde. Rond diezelfde periode verkrachtte hij ook zijn stiefdochter. Dat duurde tot eind 2006.

Bedreiging en verkrachting

Enkele jaren later voltrokken zich dezelfde feiten met de nieuwe partner van de man. Ook die vrouw werd veelvuldig bedreigd, de stiefdochtertjes die toen amper 3 en 4 waren, werden ook verkracht. Zijn zoon zou dezelfde feiten hebben gepleegd en was op de hoogte van de handelingen van zijn vader.

De zoon werd echter vrijgesproken op strafrechterlijk gebied. De rechtbank voelde zich niet bevoegd om een uitspraak te doen op burgerlijk gebied. E.K. werd veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar, waarvan 30 maanden effectief. Op burgerlijk gebied moest hij alles samen 750 euro schadevergoeding betalen. Daar kwam nog 1.500 euro provisioneel bovenop. De man werd niet onmiddellijk aangehouden omdat hij altijd aanwezig was op de zittingen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier