Man uit Wervik overleden nadat hij aangevallen werd in eigen wassalon

06/06/17 om 11:01 - Bijgewerkt om 10:59

Uitbater Jean-Pierre Koopman (76) van wassalon 't Paviljoen in de Stationsstraat in Wervik is zondagnamiddag in het AZ Delta Menen overleden.

Man uit Wervik overleden nadat hij aangevallen werd in eigen wassalon

Wassalon 't Paviljoen in de Stationsstraat in Wervik. © Google StreetView

Twee weken geleden, op zaterdag 20 mei, werd Jean-Pierre Koopman in zijn zaak zwaar aangevallen door een Afrikaanse vrouw. De ambulance en MUG van Menen kwamen ter plaatse om hem te reanimeren. Jean-Pierre Koopman werd opgenomen in het AZ Delta Menen en lag er in een kunstmatige coma. De gepensioneerde treinbestuurder werd ondertussen getroffen door een longontsteking. Een hartinfarct is hem zondag dan fataal geworden.

Discussie over strijkrol

De feiten gebeurden tijdens een discussie over het gebruik van de strijkrol plots een forse duw. Jean-Pierre viel met zijn achterhoofd op de grond, vlak naast die strijkrol, bloedde fel en verloor het bewustzijn. De hulpdiensten waren een klein uur ter plaatse. De vrouw en haar partner sloegen op de vlucht. Enkele dagen na de feiten kon de Afrikaanse vrouw door de politie worden verhoord. Ze woont in Menen. Jean-Pierre Koopman was de echtgenoot van Diana Vandamme. De man was ook bekend in de paardensport. Hij had enkele paarden en was een recreatieve menner. Zijn enige zoon Peter is de uitbater van restaurant 't Rusteel in Gullegem. De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 10 juni om 11 uur in de Sint-Medarduskerk in Wervik.

(EDB)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!