Man uit Wervik naar cel voor bezit en verkoop van drugs

Redactie KW

Volgens zijn advocaat maakte de man moeilijke tijden door, vooral toen hij zijn vader zag overlijden aan een overdosis drugs.

David D. (39) uit Wervik stond voor de Ieperse rechter voor het bezit en verkoop heroïne. De beklaagde gaf onmiddellijk toe dat hij gebruiker was en is, maar dat hij er verkocht, dat helemaal niet.

De verdediging gaf toe dat zijn cliënt moeilijke tijden doormaakte, vooral toen hij zijn vader zag overlijden aan een overdosis drugs. De beklaagde werd recent nog veroordeeld en verbleef korte tijd in de gevangenis. Het openbaar ministerie vorderde een effectieve celstraf van 16 maanden, een effectieve boete van 6.000 euro, en de verbeurdverklaring van de wagen die werd gebruikt voor het vervoer van de drugs. Die was echter intussen al verkocht.

De verdediging pleitte een straf met uitstel, in combinatie met probatiemaatregelen. Uiteindelijk werd de beklaagde veroordeeld tot één jaar effectieve cel en een boete van 6.000 euro, ook effectief. De opbrengst van de intussen verkochte Peugeot werd verbeurd verklaard.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier