Man uit Wervik krijgt 85 uur werkstraf voor vechtpartij op parking

© iStock
Redactie KW

Een man uit Wervik is maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot 85 uur werkstraf en een boete van 50 euro voor zijn rol in een vechtpartij op de parking van een club in Ingelmunster. Een van de slachtoffers liep een schedelfractuur en een hersenbloeding op.

Het openbaar ministerie had het over zinloos geweld en vorderde vijftien maanden met uitstel voor de beklaagde. De rechter was maandag echter milder in zijn oordeel en legde de man 85 uur werkstraf op voor zijn aandeel in de vechtpartij.

De feiten dateren al van de zomer van 2015. ‘s Morgens vroeg bevond de 26-jarige C. M. zich op de parking van Club Verso in Ingelmunster. Hij kwam er een oude klasgenote tegen die net de club verliet. Maar wanneer hij haar een lift wou aanbieden, ontstond er echter discussie met haar vrienden.

Al snel ontaardde de discussie in een gevecht en een van de jongeren kreeg een rake klap van de beklaagde. In het ziekenhuis werd een schedelfractuur en een hersenbloeding vastgesteld. Volgens de beklaagde ging echter het om uitlokking. Het groepje dronken jongeren zou racistische opmerkingen gemaakt hebben en zou als eerste fysiek geweld gebruikt hebben.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier