Man uit Staden vrijuit voor diefstal voor neus van rechter

Redactie KW

Een 45-jarige man uit Staden is maandag vrijgesproken voor een vermeende portefeuillediefstal in de zittingszaal van de correctionele rechtbank in Brugge. De man heeft de feiten altijd met klem ontkend.

Op 10 oktober vorig jaar moest P.R. zich voor de Brugse politierechtbank komen verantwoorden voor een kleine overtreding. Terwijl hij wachtte tot zijn zaak voorkwam begaf hij zich naar een andere rechtszaal. Daar zag de zaalwachter hoe de man – vlak voor de neus van de rechter – ogenschijnlijk een portefeuille probeerde mee te grissen uit de jas van een Oostendenaar. De zaalwachter maande P.R. aan om de portefeuille terug te geven, waarna de politie hem naar zijn eigen proces in de politierechtbank begeleidde.

Een tweetal weken geleden kwam de man zich verantwoorden voor de rechter, nota bene dezelfde rechter bij wie de feiten zich voordeden. De procureur vorderde toen zes maanden celstraf voor P.R., die volgens zijn advocaat niet de bedoeling had op de portefeuille te stelen. “Hij zag hoe iemand zijn jas had achtergelaten en wou die aan de eigenaar teruggeven“, stelde zijn raadsman Jan Leysen. “Hij is een heel zenuwachtig persoon die psychische begeleiding krijgt. Hij kan de realiteit niet altijd goed inschatten waardoor hij niet doorhad dat zijn gedrag als verdacht kon worden gezien. De zaalwachter ging mijns inziens iets te ijverig te werk.” Ook de rechter meende maandag dat er sprake was van twijfel en sprak de man vrij.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier