Man uit Staden riskeert zes maanden cel voor diefstal in… rechtszaal

Redactie KW

Een 45-jarige man uit Staden riskeert zes maanden cel omdat hij een portefeuille probeerde te stelen in de Brugse rechtbank.

De man ontkent de feiten met klem en vroeg maandag de vrijspraak. Op 10 oktober vorig jaar moest P.R. zich voor de Brugse politierechtbank komen verantwoorden voor een kleine overtreding. Terwijl hij wachtte tot zijn zaak voorkwam, begaf hij zich naar een andere rechtszaal. Daar zag de zaalwachter hoe de man – vlak voor de neus van de rechter – een portefeuille probeerde mee te grissen uit de jas van een Oostendenaar.

De zaalwachter maande P.R. aan om de portefeuille terug te geven, waarna de politie hem naar zijn eigen proces in de politierechtbank begeleidde. De procureur vorderde gisteren zes maanden celstraf voor P.R., die volgens zijn advocaat niet de bedoeling had om de portefeuille te stelen. “Hij zag hoe die jas was achtergelaten en wou hem aan de eigenaar teruggeven”, stelde de raadsman. “Hij is een heel zenuwachtig persoon die psychische begeleiding krijgt. Hij kan de realiteit niet altijd goed inschatten waardoor hij niet doorhad dat zijn gedrag als verdacht kon worden gezien. De zaalwachter ging mijns inziens iets te ijverig te werk.”

P.R. benadrukte nogmaals dat hij geen slechte bedoelingen had. “Maar door mijn strafverleden kwam dat natuurlijk helemaal verkeerd over”, zuchtte hij. De uitspraak volgt 22 mei.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier