Man uit Roeselare voor de rechter voor verkrachting van prostituee op kerstavond

Redactie KW

Een dertiger uit Roeselare heeft zich maandag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk moeten verantwoorden voor aanranding en verkrachting

. Het slachtoffer is een Roemeense vrouw die in de prostitutie zit.

De beklaagde had een vriendschappelijke relatie met een Roemeense vrouw, die prostituee is. Maar gezien de man al lange tijd vrijgezel was, kwamen de twee overeen dat zij seksuele betrekkingen zou hebben met hem tegen betaling. Op 24 december 2014 spraken de twee af bij beklaagde thuis.

Omdat er bezoek was in zijn woning, gingen de twee naar het stadspark. In het passeren zou beklaagde het afgesproken bedrag, 125 euro, afhalen, maar er stond geen geld meer op zijn rekening. Toen ze in het park kwamen, begon de man meteen over de schaamstreek van de vrouw te wrijven. Ze zei dat hij rustig aan moest doen. Maar hij snoerde haar de mond met zijn hand en sleurde haar in de struiken, waar hij haar met zijn vingers penetreerde. Toen ze nogmaals duidelijk maakte dat ze dat niet wilde, staakte beklaagde zijn actie en vluchtte. De vrouw verwittigde de hulpdiensten.

Het openbaar ministerie vraagt voor de feiten een celstraf van een jaar. De beklaagde drukte zijn spijt uit voor de rechtbank. Hij had tijdens de feestdagen een lastige periode van eenzaamheid en kon zich niet bedwingen, beweert hij.

Vonnis op 3 november.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier