Man uit Oostvleteren bewaart verboden kankerpillen in koelcel van zijn stamcafé

© BELGAIMAGE
Redactie KW

Een Vleterenaar, die zich opnieuw inliet met de illegale handel in kankervaccins, is aangehouden. Zijn Amerikaanse handlanger zit eveneens in de cel.

Negen maanden nadat de 51-jarige man door de Ieperse rechter werd veroordeeld voor de illegale verkoop van aidsremmende medicijnen, liet zich hij tot voor enkele dagen alweer in met de eveneens verboden handel van kankermedicatie. Samen met een Amerikaan sleet hij de producten wereldwijd op grote schaal.

Huiszoekingen

De oplichtingszaak kwam in een stroomversnelling na huiszoekingen in de privéwoning van de man in Oostvleteren en in zijn stamcafé in Woesten. In de koelkast van zijn woning troffen speurders meerdere medicijnen aan. In de koelcel van de herberg had de man enkele frigoboxen met dezelfde producten gestockeerd. De cafébaas was hiervan niet op de hoogte.

Valsheid in geschrifte

De Federal Drug Administration verrichtte gelijktijdig een huiszoeking bij de Amerikaanse trawant. De Ieperse onderzoeksrechter liet de Vleterenaar arresteren op verdenking van inbreuken op de wetgeving inzake geneesmiddelen en valsheid in geschrifte. Ook de Amerikaan is in de handboeien geklonken. Het onderzoek is volop bezig. Het is niet uitgesloten dat nog arrestaties volgen.

(JPT/JL)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws West en Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier