Man uit Oostende krijgt twee jaar met uitstel voor drieste aanval op psychiater in Beernem

De feiten speelden zich op 8 mei 2017 af in het psychiatrisch ziekenhuis in Beernem. © KW
Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 23-jarige Oostendenaar veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke celstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen op zijn psychiater. Hassan J. gooide een laptop, een stoel en een tafeltje naar de vrouw.

De feiten speelden zich op 8 mei 2017 af in het psychiatrisch ziekenhuis in Beernem. Op de crisisafdeling van Sint-Amandus had de beklaagde in de vooravond een gesprek met zijn behandelende arts. L.E. (62) deelde haar patiënt mee dat zijn observatieperiode met twee maanden verlengd werd.

Hassan J. raakte uitzinnig van woede en ging de vrouw uit Oostkamp te lijf. De beklaagde gooide met een stoel, een laptop en een tafeltje. Daarna probeerde hij zelfs een grote tafel op het slachtoffer te gooien, maar het verplegend personeel kwam op tijd tussenbeide. Aan de hoofdarts verklaarde de Oostendenaar dat hij zijn psychiater wilde vermoorden. Het slachtoffer was door het incident maandenlang werkonbekwaam.

Veroordeeld voor weerspanningheid

De beklaagde liep in 2015 al een veroordeling op voor weerspannigheid. De rechter veroordeelde hem deze keer tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel. J. zal zich wel aan een hele reeks voorwaarden moeten houden. Zo moet hij zich laten begeleiden voor zijn drugs- en agressieprobleem.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier