Man uit Nieuwpoort stal kilo’s vis om aan daklozen te geven

Redactie KW

Een 37-jarige man heeft verzet aangetekend tegen 37 maanden effectieve celstraf die hij bij verstek kreeg voor een reeks inbraken in horecazaken.

Jeroen C. ging in Nieuwpoort aan de haal met ettelijke kilo’s vis en zeevruchten, maar beweert dat hij zijn buit als een soort Robin Hood aan daklozen schonk.

De verdachte moest zich verantwoorden voor meer dan tien inbraken in restaurants en andere horecazaken. Bij een wijnhandelaar in Oostduinkerke ging hij aan de haal met 325 flessen drank. Op 22 september 2013 maakte hij bij groothandel de Mosselcentrale in Nieuwpoort onder andere 28 kilogram zalm, 15 kilogram tong, 24 kilogram oesters en 30 kilogram mosselen buit.

Daarom heeft hij die verse vis uitgedeeld aan daklozen en kennissen met problemen

Meester Amélie Van Belleghem legde uit hoe haar cliënt als kind in een hok werd gestoken door zijn vader. “Hij kreeg enkel oud brood, leren stelen was een noodzaak voor hem“, aldus de advocate. Daarnaast merkte de verdediging op dat bij C. geen sprake was van puur winstbejag. “Hij kan niet tegen onrechtvaardigheid in de samenleving. Daarom heeft hij die verse vis uitgedeeld aan daklozen en kennissen met problemen. Nu beseft hij dat die Robin Hood-instelling niet werkt.” Zij vroeg om een mildere bestraffing.

Bij de inbraak in een restaurant op de Zeedijk in Middelkerke was ook de jongere broer van Jeroen C. betrokken. Elisama C. (27) werd voor zijn aandeel in het dossier tot een celstraf van zes maanden met uitstel veroordeeld. Hij tekende eveneens verzet aan en vroeg opschorting van straf.

Uitspraak volgt op 8 maart.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier