Man uit Nieuwpoort loopt al zijn 25ste veroordeling op

19/04/17 om 07:38 - Bijgewerkt om 07:38

Ronny L. (59) uit Nieuwpoort liep dinsdagmorgen zijn 25ste veroordeling op in de Brugse politierechtbank. Al herinnerde hij zich die vorige niet meer allemaal. "Ik ben hier al drie keer eerder geweest", zei hij aan de rechter.

Man uit Nieuwpoort loopt al zijn 25ste veroordeling op

© Getty Images/iStockphoto

Een uitgebreid strafblad met 24 veroordelingen in de politierechtbank en 5 in de correctionele rechtbank. Ronny L. (59) uit Nieuwpoort is niet bepaald een brave burger. Dinsdag kreeg de man zijn 25ste veroordeling in de politierechtbank. Hij kreeg een fikse straf. "Maar u mag nog blij zijn dat u niet naar de gevangenis vliegt. Met uw verleden", aldus de politierechter. De vijftiger stond terecht voor verschillende inbreuken op twee verschillende dagen vorig jaar. In mei stond hij in Bredene - waar hij toen nog woonde - fout geparkeerd met zijn wagen. Toen de politie er bij kwam, reed hij zijn wagen in de garage. "Er was afgesproken dat hij daarna naar buiten zou komen met zijn papieren, maar hij bleef weg", zei de procureur. En daar leek de man wel een goeie reden voor te hebben. Zijn wagen was namelijk niet geldig gekeurd of verzekerd. En bovendien moest hij zelf nog een rijverbod uitzweten. "Maar die auto stond daar gewoon geparkeerd en ik reed er niet meer mee", zei hij.

Boete van 7.620 euro

In augustus liep hij echter alweer tegen de lamp. Hij werd toen uit zijn appartement gezet. De politie kwam daarbij en Ronny L. reed zijn wagen uit de garage en zette die op de parking van de Albert Heijn-supermarkt. Daar laadde hij zijn spullen in. Maar zijn wagen was nog steeds niet in orde en hij mocht nog steeds niet rijden. "Ik moest die wagen daar zetten omdat alles uit mijn garage moest", zei hij gisteren in de rechtbank. "Ik heb er maar vijftig meter mee gereden." Het strafverleden van de man - die in het verleden al wel vaker een rijbewijs aan zijn laars lapte - sprak niet bepaald in zijn voordeel. De rechter was dan ook niet van plan om zijn verhaal snel te geloven. Hij veroordeelde hem tot een boete van 7.620 euro en een rijverbod van één jaar en drie maanden. Als hij zijn rijbewijs nog terug wil krijgen, zal hij moeten slagen voor medische, psychologische, praktische en theoretische proeven.

(TLG)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!