Man uit Nieuwpoort krijgt 40 maanden effectief voor diefstal en afpersing

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 41-jarige man uit Nieuwpoort bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van veertig maanden voor een reeks diefstallen, vernielingen en afpersing. Burt L. gebruikte vaak onnodig geweld.

Een slachtoffer uit Oostende kampt zelfs met blijvende gehoorschade.

Op 5 augustus 2016 ging de beklaagde Franky D. in zijn woning te lijf. Het slachtoffer kreeg slagen en stampen tegen het hoofd, terwijl Burt L. amper 20 euro en een gsm buitmaakte. D. hield aan de feiten blijvende gehoorschade over. Tijdens het onderzoek verklaarde de beklaagde dat hij met recht en reden kwaad was op zijn slachtoffer. Enkele maanden later trapte hij ook nog eens zijn deur in.

Burt L. moest zich ook verantwoorden voor afpersing en enkele winkeldiefstallen, onder andere in Koksijde en Middelkerke. Toen hij betrapt werd bij het stelen van een flesje parfum, sloeg de beklaagde prompt in het gezicht van de bewakingsagent. De Nieuwpoortenaar stond ook terecht voor enkele vernielingen. Zo sloeg hij de woning van een vrouw kort en klein omdat ze niet op zijn seksuele avances wilde ingaan.

Het openbaar ministerie stelde vast dat de beklaagde sinds 1995 al voor een waaier aan feiten veroordeeld werd. “Hij is blijkbaar van alle markten thuis, maar de kansen geraken ooit op. Ik vorder een effectieve gevangenisstraf van 40 maanden”, aldus procureur Mike Vanneste.

De rechter volgde de vordering van het OM en heeft bovendien de onmiddellijke aanhouding van Burt L. bevolen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier