Man uit Kortrijk krijgt 20 maanden cel voor partnergeweld

Redactie KW

Een 43-jarige man uit Kortrijk heeft dinsdag van de rechter in Kortrijk een celstraf van twintig maanden, waarvan zes maanden effectief, gekregen, voor partnergeweld.

Voor de man was het de tweede keer dat hij daarvoor veroordeeld werd. Amper twintig dagen nadat hij op 8 december vorig jaar een celstraf van tien maanden had opgelopen, was het opnieuw raak bij het gezin in het Begijnhof in Kortrijk. Iets meer dan een maand later moest de politie opnieuw ter plaatse gaan en vloog hij de cel in.

De vriendin van Cedric H. opende toen met een gezwollen oog de deur voor de agenten. Na cafébezoek was het opnieuw tot klappen gekomen. H. was geïrriteerd omdat zijn vriendin in dronken toestand had moeten aanbellen omdat ze niet meer binnen raakte. Zelf was hij even voordien in beschonken toestand thuis gearriveerd en in slaap gevallen. Cedric H. beseft naar eigen zeggen eindelijk dat hij aan zijn alcoholprobleem moet werken. De slagen aan zijn partner deelt hij immers steeds onder invloed van alcohol uit. Zijn vriendin vroeg geen schadevergoeding.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier