Man uit Knokke niet langer vervolgd voor gifmoord op broer

26/10/16 om 12:39 - Bijgewerkt om 12:38

De Brugse raadkamer heeft een 35-jarige man uit Knokke-Heist naar de correctionele rechtbank verwezen voor onvrijwillige doodslag op zijn oudere broer.

Man uit Knokke niet langer vervolgd voor gifmoord op broer

Raoul S. zat enkele maanden in de cel op verdenking van gifmoord, maar wordt daar dus niet meer voor vervolgd. De man heeft altijd ontkend dat hij de 36-jarige Christian opzettelijk een overdosis heroïne toegediend heeft.

Op 17 juni 2015 werd het levenloze lichaam van Christian S. aangetroffen in zijn woning in Knokke-Heist. Een overdosis heroïne bleek de doodsoorzaak van de druggebruiker. Aanvankelijk gingen de speurders dan ook vooral op zoek naar de leverancier van de dodelijke dosis drugs. Het onderzoek kreeg echter snel een heel andere wending. De heroïne werd immers in de maag van het slachtoffer aangetroffen. Sinds die ontdekking werd de zaak beschouwd als een gifmoord.

Te loslippig

Raoul S. belandde in april uiteindelijk door zijn eigen loslippigheid in de cel. De man zou immers aan een vriend verteld hebben dat hij verantwoordelijk was voor de dood van zijn broer. Tegenover de speurders bleef Raoul S. met klem ontkennen dat hij iets met de gifmoord te maken had. Wellicht kreeg het slachtoffer de twee gram heroïne via een drankje naar binnen, maar de precieze omstandigheden bleven onduidelijk.

Uiteindelijk werden voor gifmoord geen bewijzen gevonden tegen de verdachte. Daarom vroeg het parket aan de raadkamer om S. enkel voor onvrijwillige doodslag naar de correctionele rechtbank te verwijzen.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!